Fabriek voor Talens in Apeldoorn

Na het overlijden van Ad Grimmon in 1953 publiceerde het Algemeen Handelsblad een kort in memoriam. Hierin staat dat Grimmon in de oorlog de nieuwe fabriek van Talens in Apeldoorn heeft ontworpen.infoAlgemeen Handelsblad, 2 juni 1953 Meer informatie is nog niet gevonden.

Brieven
25 jaar eerder was er contact tussen Grimmon en Talens in verband met Grimmons acties voor normalisatie van kleuren. Het Archief Grimmon bevat vier brieven van Talens & Zoon aan Grimmon uit 1925 en 1926. Aanvankelijk reageerde Talens wat terughoudend op de uitnodiging om deel te nemen aan het project; later wilde men toch wel meedoen en enkele tubes verf produceren. De fabriek ontwikkelde 24 kleuren volgens de stalen van Grimmon. Er werd ook gecorrespondeerd over de etiketten op de tubes en drukproef van deze etiketten. Dit is een testpagina. infodit is een testpagina 
Op haar website vermeldt Royal Talens onder de kop ‘1945: Opbouw na de oorlog’: Tijdens de oorlog lag de productie van veel producten stil omdat de benodigde grondstoffen niet te verkrijgen waren. Ook werd door een verdwaalde bom aan de fabriek grote schade aangericht. Vanaf 1945 werd met vereende krachten de productie weer opgestart en ging de groei weer gestaag verder.
Misschien was Grimmon betrokken bij de wederopbouw.

@ Archief Grimmon

 

Print Friendly, PDF & Email