100 jaar Amsterdamse School

De tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School. Ontwerpen voor het interieur 1910-1930 opende vandaag in het Stedelijk Museum; de belangstelling was erg groot. In dit museum had Ad Grimmon indertijd zowel zelf geëxposeerd als tentoonstellingen ingericht, bijvoorbeeld De Amsterdamsche Tentoonstelling over Woninginrichting uit 1921, met wethouder Floor Wibaut in het tentoonstellingscomité. Grimmon zou zijn oudste zoon, die twee weken na de opening van deze tentoonstelling werd geboren, naar Wibaut vernoemen: Floor Grimmon.
In het kader van 100 jaar Amsterdamse School zijn er meer activiteiten georganiseerd. Zo is er een wandelroute uitgezet langs gebouwen uit de periode van de Amsterdamse School-architectuur, met een plattegrond: de Amsterdamse School in het straatbeeld. Het Politiebureau voor het Verkeerswezen van Piet Marnette en Ad Grimmon is opgenomen op de kaart onder nummer 18.
Het is opgevallen dat, sinds deze website in de lucht is, Grimmon steeds vaker wordt genoemd, en ook steeds vaker met zijn voornaam Ad in plaats van met verkeerde initialen, zoals voorheen vaak gebeurde. Ook door de verwijzing van Frans van Burkom naar Ad Grimmon en diens website in de catalogus, die bij de tentoonstelling in het Stedelijk Museum is uitgebracht, is Grimmon weer wat verder aan de vergetelheid onttrokken.

© Archief Grimmon, 8 april 2016

 

Print Friendly, PDF & Email