De Ad Grimmonbrug en de John Rädeckerbrug

Een jaar geleden werd het Archief Grimmon verrast door het bericht van de makers van de Amsterdamkalender, dat in de editie 2023 een pagina aan Ad Grimmon en het Archief zou worden gewijd – op zijn geboortedag 28 september. Het portret van zijn tweelingbroer Piet Grimmon prijkte op de cover. In februari dit jaar volgde de uitnodiging om meer te vertellen over het Grimmon-onderzoek bij de eerste ‘Amsterdamkalender Live‘ voorstelling, die plaatsvond in het bijzondere Torpedotheater.

Vandaag, 29 september 2023, bleek de kalender nog een verrassing te bevatten. Op de pagina ná de 140e geboortedag van Ad en Piet Grimmon is aandacht voor recenter ontwikkelingen: de vernoeming van twee bruggen die in elkaars verlengde liggen in de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost. Op initiatief van het Archief Grimmon (Cilly Jansen) werden de bruggen vernoemd naar Ad Grimmon (in 2017) en zijn jeugdvriend John Rädecker (in 2020).

De samenstellers van de Amsterdamkalender zijn er nu voor de vijfde keer in geslaagd om een editie van de scheurkalender uit te brengen, met elke dag een nieuw verhaaltje over de stad. De Amsterdamkalender 2024 wordt op 17 oktober gepresenteerd in het Torpedotheater. De kalender is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en verder via de website https://www.amsterdamkalender.nu/

@ Archief Grimmon, 29 september 2023

Print Friendly, PDF & Email