Het Molenpad volgens Eva Besnyö

Het onderzoek naar leven en werk van Ad Grimmon brengt me zo af en toe bij een neef van Grimmon’s echtgenote Joop van Dijk. Hij heeft Ad weleens ontmoet toen hij klein was, en hij heeft mooie herinneringen over zijn eigenzinnige en creatieve tante waarmee ik weer wat verder kan. We voeren heel aardige gesprekken.
Tot mijn grote verrassing en plezier schenkt hij mij een ingelijste, originele afdruk van de foto die Eva Besnyö kort na de verbouwing in 1938 maakte in het woonhuis Molenpad. “Ik ken de woning. Dankzij jou ken ik nu ook de oom die er werkte,” vermeldde hij er hartelijk bij.
De foto heeft jaren aan het Molenpad gehangen; hij is afkomstig uit de nalatenschap van Joop. In de hal, aan het einde van de gang, is de grote krijttekening Venus te zien die John Rädecker rond 1916 maakte.

© Archief Grimmon, 23 september 2014

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email